Kegyeletsértő pulykák grasszálnak a vásárhelyi katolikus temetőben

Ott esznek, ürítenek a sírok közt és a sírokon is a szárnyasok, írja a HódPress. A temetőgondnok azt mondta a lapnak, nem gyakran fordul elő ilyen, ha szólnak a pulykák tulajdonosának, azonnal kitereli azokat a sírkertből. Egy olvasója kereste meg a portált azzal, hogy múlt heti ottjártakor pulykák lepték el a szerettei nyughelyét jelentő parcellát. Az állatok nem csak legelésznek, de oda is ürítenek.

A probléma már tavaly júniusban is előjött, amikor Kovács Ferenc tartalékos hadnagy számolt be arról a Facebook-oldalán, hogy a szárnyasok szerinte az Arany-temető gondnokához tartoznak. A tartalékos hadnagy szerint gyalázat, ami a temetőben folyik, de a jószágok már az evangélikus és a görögkeleti temetőkbe is bejártak.

Egy olvasó az evangélikus temetőben is találkozott 10 pulykával, több tojó terelgette a kicsinyeit a bozótban. „Amellett, hogy kárt okoznak, szívfájdító a sírgyalázás, amit az állatok elkövetnek” – mondta a vásárhelyi lapnak az olvasó, de augusztusban is panaszkodtak a szárnyasokra. Most egy férfi azzal hívta fel a portál szerkesztőségét, hogy a pulykákkal már a sírkert központi keresztjénél is találkozott múlt csütörtökön.

Hétfőn délelőtt a lap munkatársai nem futottak össze a szárnyasokkal a temetőben, de a cikk szerint azok hangja a gazdájuk udvarából áthallatszott. A temetőgondnok azt nyilatkozta a portálnak, hogy a pulykák csak nagyon ritkán szöknek be a temetőbe, és ha felhívja, gazdájuk gyorsan haza is tereli azokat.