Vásárhely épp lecsúszhat a Pizza Hutról

A Pizza Hut gyorsétteremlánc további terjeszkedést tervez Magyarországon, elsősorban a vidéki, 50 ezer főnél nagyobb városokban nyitnának új éttermeket franchise-partnereken keresztül – tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t. Csongrád–Csanád vármegyében jelenleg egyetlen ekkora város sincs Szegeden kívül, még Hódmezővásárhelyen is csak 41 ezren élnek.

A cég 2023 júniusában Szegeden nyitotta meg az első franchise-alapon működő éttermét. A franchise-rendszer keretében a Pizza Hut éttermeket üzemeltető AmRest a működéshez szükséges üzleti modell mellett az infrastrukturális hátteret, marketinget és dizájnt is biztosítja partnereinek és segít a kínálat kialakításában is. A 30 éves étterem-üzemeltetési tapasztalattal rendelkező társaság tréningekkel, tanácsadással is támogatja az éttermek tulajdonosait, és alkalmazottait.

Jelenleg 25 Pizza Hut-étterem van Magyarországon, a terv pedig a folyamatos terjeszkedés franchise-rendszerben – idézte a közlemény Kozák Miklóst, a Pizza Hut Magyarország igazgatóját, aki hozzátette: „jelenleg a legalább 50 ezres lakosságú településeken nyitnánk új üzletet, de ez még változhat, talán a 30 ezer fős város is megfelelő lehet, mert fontos számunkra a márkalefedettség és a jó elérhetőség országszerte”. A Pizza Hut világszerte több mint 19 ezer éttermet üzemeltet 100 országban.

Vármegyénkben a legnagyobb városokban ennyien élnek most:

  1. Szeged – 159 ezer fő
  2. Hódmezővásárhely – 41 ezer fő
  3. Szentes – 25 ezer fő
  4. Makó – 22 ezer fő
  5. Csongrád – 15 ezer fő

A nyilvánosan elérhető adatok szerint az AmRest Vendéglátó Kft. nettó árbevétele 2022-ben 52,2 milliárd forintra nőtt az előző évi 38,8 milliárd forintról, adózott eredménye 3,9 milliárd forintról 2,3 milliárd forintra csökkent ugyanebben az időszakban.