Több busz Pécsre, megszűnő járatok Vásárhelyre – a Volánbusz is menetrendet vált vasárnaptól

Számos menetrendi módosítást, korrekciót vezet be országszerte a Volánbusz a december 10-ei menetrendváltástól. A cég közleménye szerint elsősorban a munkába és iskolába járás lehetőségeinek javítása, a vasúti és autóbuszos kiszolgálás összehangolása, valamint az országos vonalakon a hétvégi időszakban megnövekedő utazási igények továbbra is megfelelő kiszolgálása volt a cél.

A vármegyét, illetve Szeged környékét is érintően több kisebb-nagyobb változás lép életbe vasárnaptól:

  • Szeged és Hódmezővásárhely között a tram-train beindulása okán csökkenő buszos utasforgalom miatt a délelőtti és délutáni időszakokban 4 járatpár megszűnik.
  • Jellemzően vasárnapi napokon a délutáni időszakban új járat közlekedik Budapestre: Makóról 15:40-kor, Hódmezővásárhelyről 16:25-kor, Szentesről 17:00-kor, Csongrádról 17:15-kor indulnak a buszok.
  • A szatymazi vasútállomást kiszolgáló egyes helyközi járatok indulási idejének módosításával, az átszállási idők növelésével például kedvezőbb csatlakozásokat biztosítanának a vonatokhoz.
  • Az iskolaidő alatti hétvégi forgalmat kiszolgálva növelik a buszok számát többek között a Pécs–Baja–Szeged útvonalon, valamint jellemzően péntekenként és vasárnaponként Pécs–Baja között több járat közlekedik majd az M6-os autópályán. 

A fentiekben említett módosítások részleteiről, illetve a vármegyét, vagy Szegedet érintő további változásokról a Volánbusz honlapján lehet olvasni bővebben.