Láncra verte kutyáját egy Szeged környéki család, majd elköltöztek otthonról

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel és két fiával szemben, akik egy mellkéképületben láncra kötve hagyták kutyájukat, miután elköltöztek a lakóhelyükről.

A vádirat szerint a nő és két fiatal felnőtt fia egy Szeged közeli kisvárosban éltek albérletben, ahol 5 éve tartottak egy keverék kutyát is. Tavaly tavasszal az ingatlan tulajdonosa közölte a vádlottakkal, hogy költözzenek ki az albérletből, aminek eleget is tettek. Az elkötözés ellenére a vádlottak nem gondoskodtak az általuk tartott kutyáról, az állat egy nyitott ajtójú melléképületben volt 4 méteres láncra kötve.

A kutyára egy hónap múlva találtak rá, a 4 méteres lánc a földbe szúrt vascsőre volt tekeredve, abból mintegy fél méter maradt szabadon, a mozgási körzetben sem víz, sem élelem nem volt elhelyezve.

Az állat a megtaláláskor az ideális testtömegének a felére fogyott, a huzamosabb idejű láncon tartással együtt neki a vádlottak különös szenvedést okoztak. A járási ügyészség a vádlottakat állatkínzás bűntettével vádolja, bűnösségükről majd a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Facebook képünk illusztráció.