Csak az ünnepek alatt lesz éjjel–nappal nyitva a röszkei közúti határátkelő

Pénteken délelőtt jelentette be Pásztor Bálint, hogy a röszkei közúti határátkelő nyitvatartási ideje hétfőtől, azaznovember 20-tól 12 óráról 12 órás nyitvatartás helyett átvált éjjel–nappalira. A Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke akkor azzal rakta ki a posztját, hogy a két ország vezetőinél tett közbenjárásának köszönhető” mindez.

A vajdasági Szabad Magyar Szó vette észre, hogy arról elfelejtett szólni, hogy a meghosszabbított nyitvatartás nem örökre szól, hanem csak ideiglenesen az ünnepi időszakra, amikor egyébként is éjjel–nappal szokott nyitva lenni. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság osztotta meg ugyanis honlapján mindezt.

A határátlépés gyorsítása és a várakozási idők csökkentése érdekében a Röszke közúti határátkelő 2023. november 20-án 7 óra és 2024. január 31-én 24 óra között folyamatos nyitvatartással fogadja az utasokat” – írják közleményükben. Megemlítik azt is, hogy a többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben tart nyitva Csongrád-Csanád vármegyében:

  • a Röszke és a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyek 24 órában,
  • a Kiszombor és Nagylak közúti határátkelőhelyek szintén egész nap,
  • míg az Ásotthalom, Kübekháza és Tiszasziget közúti határátkelőhelyek 7 és 19 óra között működnek.