Újabb holttestet találtak Mórahalom közelében, koponyatörése volt

Betört koponyájú férfit találtak a rendőrök októberben a Mórahalom melletti erdőben, már napok óta halott lehetett, amikor felfedezték. A Magyar Hang szerint egy névtelenséget kérő rendészeti forrásuktól tudta meg. Ráadásul két halottról volt szó, akik az erdőben feküdtek az Ásotthalom és Ruzsa közeli erdőben, ami valójában Mórahalomhoz közeli. Mint a forrás a lapnak állította, az embercsempészek közötti bandaháború áldozatai lehetnek.

Az ügyben megkeresték a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, és részben megerősítették a hallottakat; „a közelmúltban Mórahalom külterületén az erdőben a szolgálatot teljesítő rendőrök egy férfi holttestet találtak. A soron kívül elvégzett hatósági boncolás az idegenkezűséget kizárta. A haláleset körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányságon általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint vizsgálják”.

Ám ez több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt, vélik. A rendőrök nem árulták el, mi okozta az áldozat halálát és milyen nemzetiségű a férfi, de azt sem, hogy valóban el volt-e földelve. Úgy vélik, igencsak valószínűtlen, hogy a járőrök „szolgálatteljesítés közben” véletlenül fedezzenek fel egy tetemet a több mint 70 négyzetkilométeren elterülő, erdős tanyavilágban.

Az RTL arról ír, egy környékbeli lakos szerint az áldozat feje betört, és úgy hallotta, hogy az elhunyt migráns volt, a gyilkosság indítéka pedig elszámolási vita lehetett. A rendőrök pedig nem véletlenül találhattak rá, hanem az áldozat külföldön élő családja szólt a magyar hatóságoknak. Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester elmondta,

2015 januárja és 2023 októbere között Mórahalom külterületén összesen öt holttestet találtak.

Kettőt még 2015-ben, kettőt 2022-ben és egyet idén. Az áldozatok közül később három (koszovói, afgán és szír) személyt sikerült azonosítani, kettőt ismeretlenül temettek el. Nógrádi szerint a rendőrség minden esetnél kizárta az idegenkezűség lehetőségét, még a „koponyaalapi törést” szenvedettnél is. Őket – ha ismeretlenekről van szó – a megtalálási hely szerinti önkormányzatnak kell eltemetnie.