Külön szintű kerékpáros átvezetés is lesz az algyői Tisza-híd bővítésével, keresik a tervezőt

Még augusztusban döntött arról a kormány, hogy leveszi a leállított vagy felfüggesztett beruházások listájáról a 47-es főúthoz kapcsolódó Algyői Tisza-híd 2x2 sávra történő bővítésének előkészítését. Vagyis a híd bővítésének tervezése indulhatott meg egyelőre, amiről most megjelent a közbeszerzési felhívás.

Lázár János is beszélt korábban rádióinterjújában az átkelőről. Akkor még arról zajlottak vizsgálatok az építési és közlekedési miniszter szerint, hogy a hidat csak részben kell-e visszabontani és úgy ráépíteni egy új szerkezetet, majd négysávosra bővíteni, avagy teljesen újjá kell azt építeni. A tervezési kiírás szerint végül előbbi mellett döntöttek.

A dokumentum szerint külön szintű gyalogos és kerékpáros átvezetés lesz a 47-es főút és a Téglás utca csomópontjában. Ezen felül a két hídszerkezet közül az újon 2x1 sávos kerékpárút átvezetés is lesz, a már meglévő, 468 méter hosszú hídszerkezetet pedig átalakítják. Hétszáz méteren bővítik a sávok számát is, hiszen a hídhoz 2x1 sáv vezet fel és onnan le is, ez lesz végig négysávos. A nyertesnek kell még két kilométer kerékpárutat is terveznie új nyomvonalon vezetve. A kiírásra november 27-éig lehet jelentkezni.