Fépályás lezárások és korlátozások jönnek az M5-ös és az M43-as autópályán október elejétől

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint október 9-én elkezdődik az M43-as autópálya több ütemű felújítása. A munkálatok több helyszínen, várhatóan november közepéig fognak tartani és ezalatt félpályás lezárásokra, korlátozásra számíthatnak az érintett szakaszokon közlekedők.

A Közút szakemberei első ütemben az M5-ös autópálya egyik lehajtó ágán Röszke irányából Szeged felé STOP jelzést helyeznek ki. Előbbivel párhuzamosan az M43-as autópályáról az M5-ös autópályára átvezető felhajtó ág munkálatai miatt az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 159-es kilométerszelvényben 100 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be. Ezek mellett még az M5-ös autópálya M43-as felé vezető oldalán a 158-as kilométerszelvényben 80 km/órás sebességkorlátozást vezetnek majd be.

A munkavégzés ideje alatt oldalanként 1-1 forgalmi sávot lezárnak, a belső és külső sávokban, illetve helyenként a leállósávban a meglévő burkolat profilmarása után pedig két rétegben építik vissza a pályaszerkezetet, majd gondoskodnak az új burkolati jelek felfestéséről is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek.