A polgárőrök nem tudták, a sár viszont megállította az eperjesi tolvajbandát, akik Audival jártak gázolajat lopni

Több száz liter gázolajat lopott el két férfi és két nő a megye északi részén fekvő Eperjesen még tavaly, de az ügyben indult nyomozás csak most zárult le. A sztori az volt, hogy még tavaly július 30-án valaki bejelentést tett a rendőrségen, hogy a négyfős banda gázolajat lopott az alig félezres faluban, vagyis annak külterületén.

A helyi polgárőrök azonban megzavarták a tolvajokat és értesítették a rendőröket, így a tolvajlás sikertelenül ért véget. Persze a társaság ezt nem akarta annyiban hagyni, és mivel a polgárőröknek sok eszközük nem lett volna a megállításukra, gondolták, egyszerűen meglépnek, csak a szajré nélkül. Csakhogy elakadt az autójuk a sárban.

Ekkor meg is érkeztek a rendőrök, akik elfogták az elkövetőket, előállították, majd kihallgatták őket a Szentesi Rendőrkapitányságon. Kiderült, hogy előző este szintén a helyszínen jártak, és a két alkalommal csaknem 400 liter gázolajat vittek el egy öntözőgép tartályából, kannákból, illetve üzemanyaghordókból.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.