Nem a lánc fojthatta meg, hanem kutyaharapás végezhetett az egyéves tömörkényi kisfiúval

Mint ahogy azt korábban megírtuk, az előzetes hírek szerint a Csongrád-Csanád vármegyei Tömörkényen található ház udvarán játszó egyéves kisfiút a nyaka köré tekeredett kutyalánc ölhette meg, a rendőrség már akkor is gondatlan emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Az RTL Híradójának azonban arról beszélt a boncolási jegyzőkönyvre hivatkozva a kisfiú szemközt lakó nagymamája, hogy kutyaharapás okozta három hete az egyéves kisfiú halálát. A gyerek holttestét az édesanyja találta meg az udvaron, a kutyák mellett. A kutyákat a hatósági állatorvos elvitte, a tragédia után másnap délután, amit a nő furcsáll, mert első körben azt mondták neki, hogy nem volt kutyaharapásos nyom.

„Annyi, hogy fulladásos halál, kutyaharapás által. Ennyit tudunk a boncolási jegyzőkönyvből, amit kaptunk. Csak ennyi volt ráírva, ennél több nem” – mondta az azóta megkapott jegyzőkönyv alapján a nagymama, még a rendőrök sem árultak el neki többet. A fia azóta hozzá költözött, ahonnan egyik napról a másikra a felesége is szó nélkül elment, állítólag először a szüleihez, majd Heves megyébe.

„Annyit tudunk, hogy állítólag a kihallgatáson nem jelent meg. Én nem tudom megérteni. Amit a temetésen is csinált, nekem nagyon furcsa. Ott álltunk, és ő csak a vége fele kezdett el sírni. De az is olyan volt, mintha erőltetett lett volna. Nekem az se volt őszinte sírás” – nyilatkozta az RTL-nek a nagymama, aki szerint az anya a tragédia előtt sem nagyon törődött a kicsivel, többnyire az ágyban fekve nyomkodta a telefonját.