Egy óra alatt hat aranysakált lőtt le egy vadász Újszentivánnál

Csongrád-Csanád vármegyében, Kiss Gábor, a dél-tiszai vadásztársaság területén, Újszentivánnál vadászott aranysakálokra, s arról maga számolt be az Agro Jager News nevű portálnak. Mint a vadász mesélte, az idei évben mintha semmi nem úgy működne, mint tavaly, Kiss nem volt elkényeztetve a ragadozóvadászatot illetően: másfél-két hónapig sakálhangot is alig hallott. Körülbelül három hete azonban jöttek hangok felé, ám még a szomszéd dűlőből sem sikerült behívnia az állatokat. 

Ezek után egy körülbelül hatvan hektáros kukoricának sarkához ült Kiss, mivel sejtette, hogy a sakálok ott lehetnek. Este háromnegyed tíz körül aztán közelről hallotta a hangjukat, éjjellátóval pedig körülbelül kétszáz méterre látott meg két példányt. Nyúlsírással csalogatta közelebb őket, ám mire felemelte a puskát és felkapcsolta a lámpát, meglepetten konstatálta, hogy

öt-hat sakál tartott felé futva.

„Egy keresztbe fordult, lőttem kilencven méterről, hallottam a becsapódást, a többi szétszóródott. Egy megállt a kukorica szélén, de a lövés pillanatában beugrott. Hibázás. Reméltem, nem mentek messze. Innentől kezdve körülbelül tíz percenként magányos sakálhang, pár percre rá sakál. Több hibázás, de egy óra alatt tizenegy lövésből hat sakál esett” – meséli a portálnak Kiss Gábor.

Mint aztán később kiderült, az első lövéssel a szukát sikerült elejtenie, a többiek, a kölykök ezért nem mentek messze. A vadászat végeredménye végül két szuka és négy kan sakál lett.