Lehúzta a fél megyét egy kerti bútorokat áruló makói nő

Hiába fizette ki egy szegedi nő a Facebook Marketplace-n hirdetett kerti bútort, a termék soha nem érkezett meg. A feljelentés felvételét követően több sértett is jelentkezett, akik ugyanazon hirdető által eladásra kínált különböző kerti bútorokat és egyéb eszközöket vásároltak volna meg, azonban az pénz átutalását követően ők sem jutottak hozzá a kínált portékához.

A nyomozók eztán adatgyűjtésbe kezdtek, melynek során kiderült, hogy a bűncselekmény-sorozat több vármegyét is érint, ezért innentől kezdve az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálta a bűnüldöző szervek munkáját. A detektívek több hónap alatt hetvenhárom sértett tanúvallomását vették fel, és a feltételezett elkövetőt is kihallgatták.

A makói nő elmondta, hogy ő egy külföldi oldalról tervezte megrendelni némileg alacsonyabb áron az általa hirdetett termékeket, amiknek végül sosem került a birtokába. A gyanúsított bankszámlájának ellenőrzése során több, mint 400, hasonló összegben beérkezett tranzakciót találtak, így a sértettek száma még nagyobb lehet. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a makói nőt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását. Üzletszerűen elkövetett csalás miatt kell felelnie.

(Zsaru Magazin)