Kovács László vásárhelyi politikus szerint Trianonnál szabadkőművesek, most Soros György ármánykodik az ország ellen

A Nemzeti összetartozás napján mondott beszédet Kovács László egykori Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő a vásárhelyi Szent István téri országzászlónál. A megemlékezésen – ahol Lázár János is ott volt – Kovács beszédében párhuzamot is vont hazánk 1920-as halálos ítélete és „mai nyugati vegzálása” között a Promenad24 beszámolója szerint.

Olyanokat mondott, minthogy „103 évvel ezelőtt Trianon Mohács után nemzeti nagylétünk második temetőjévé” vált. Az egykori képviselő szerint Versailles-ban, Trianonban asztalhoz sem engedték a magyar tárgyalódelegációt. Kovács László szerint már az első világháború előtt és a közben eldöntötték „a nemzetközi erők, nyugati és szláv politikusok, titkosszolgálatok” mindezt. „Minden előre el volt döntve, pestiesen szólva le volt faggyúzva” – fogalmazott.

Párhuzamot vonva arról beszélt, hogy kísértetiesen hasonlóan működnek ma „a magyarországi jogállamiságot és korrupciós helyzetet vizsgáló nyugati, uniós bizottságok”: az ide érkező „korrupt testületek gyakorlatilag lezárt borítékban hozzák magukkal a döntést, a határozatot”. Megemlítette, „ahogy 1914-ben gróf Tisza István miniszterelnök, úgy ma Orbán Viktor kormányfő határozottan tűzszünetet és béketárgyalásokat akar”.

Kovács szerint a békepártiság miatt akarnak megfosztani minket a 2024-es uniós elnökségtől is, majd egy francia kifejezéssel élve vont párhuzamot a trianoni diktátum és „az uniós, nyugati világ Magyarországgal szemben ma megnyilvánuló pusztító gyűlölete” között:

„Nem szeretem ezt a kifejezést, de déjá vu érzése van az embernek.”

Azt is felhozta, hogy annak idején elsősorban a szabadkőműves páholyokhoz tartozók közül voltak szövetségeseik a trianoni döntést meghozó politikusoknak, ez a jelenbe átültetve Soros Györgytől Vera Jourován át Ursula von der Leyenig tart szerinte, de vannak belföldi segítőik is a Gyurcsány házaspártól kezdve Hadházy Ákoson át Cseh Katalinig és Donáth Annáig.

„Ezzel a gazember világgal szemben csak az összefogás menthet meg bennünket” – vont mérleget Kovács László, majd el is helyezték a mécseseket az országzászlónál.