Bakson szalagátvágással és beszéddel avattak fel egy kisboltot, amit aztán fel is szenteltek

Megújult élelmiszerboltot avattak fel pénteken Bakson, számolt be az eseményről a delmagyar.hu. A Goods Marketet kormányzati támogatásból újították fel.

„A Magyar Falu program támogatásából megújult falusi kisboltot adtunk át Bakson. Az üzletben a postai szolgáltatás is helyet kapott. Hajrá, Baks!” – írta Facebook-oldalán Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Az alig kétezerfős, Szegedtől harminc kilométerre fekvő településen átadott fejlesztésre 42 millió 257 ezer 196 forintot nyert Magonyné Ferenczik Edina Irén.

Fotó: Farkas Sándor / Facebook

A Magyar Falu Programban a kétezer főnél kisebb településeken lehet bolt nyitására vagy felújítására pályázni, amivel azzal a trenddel igyekszik a kormány ringbe szállni, amely szerint egyre több kistelepülésen zár be a helyi bolt. A baksiban ráadásul most postai szolgáltatás is helyet kapott.

Az országgyűlési képviselő által közreadott fotókon látható, hogy a pénteki eseményen a kisbolt előtt állva Farkas beszédet mondott, majd a pénztárt körbeállva átvágták a trikolór szalagot, végül pedig Brendan atya, a kisteleki plébánia papja felszentelte az üzletet.