Szerszámkészletet és traktort is árultak az interneten, de a megrendelők sosem kapták meg azt, amiért fizettek

Egy háromtagú bűnbanda internetes hirdetésekben árult különböző eszközöket, azonban ezeket soha nem adták fel a megrendelőknek, így számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte, közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A felételezett elkövetők 2022 óta hirdettek hamisan online piactereken többek között szerszámkészletet, hajszárítót, de még traktorokat és motorkerékpártokat is.

A vásárlóktól előreutalással kérték a vételárat, de amint megtörtént a tranzakció eltűntek, a termékeket pedig sosem kapták meg a megrendelők. A 28, 24 és 23 éves nyírtéti férfiak több mint hárommillió forintot tudtak szerezni ezzel a módszerrel.

A szegedi nyomozók több rendőrkapitánysággal együttműködve beazonosították a nyírségben élő csalókat, akiket június 1-jén hajnalban, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával közösen otthonukban elfogtak. A banda tagjai ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás és a rendőrök kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását is.