Makó Honvéd városrészének rehabilitációja a végéhez közeledik

Folytatódott Makó Honvéd városrészének rehablitiációja erről Farkas Éva Erzsébet, a város polgármestere számolt be a Rádió7-nek. Jelen pillanatban egy új közösségi házat építenek a Honvédban, amelyet a nyár végén vehetnek majd birtokba a városrészben lakók a mellette levő sportpályákkal és játszótérrel együtt.

A Honvédban felújítottak továbbá tizennégy önkormányzati bérlakást, ami mellé újat is építettek. Fejlesztették az úthálózatot és az árokrendszert is. A rehabilitációra összesen 730 millió forintot nyert a város, a többletköltségekre aztán kaptak még támogatásokat, mivel az eredeti tervek szerint már 2021-ben be kellett volna fejezni a fejlesztéseket.

Szintén a Rádió7-nek nyilatkozta Varga Ferenc alpolgármester azt, hogy a a Honvéd városrész új közösségi házát Sánta Sándorról, Makó nemrégiben elhunyt volt polgármesteréről szeretnék elnevezni. Varga elmondása szerint Sánta Sándor hivatali ideje alatt is sokat tett azért, hogy a Honvéd városrészben a jelenlegihez hasonló fejlesztések történjenek.