Hódmezővásárhelyen már a ChatGPT válaszol a lakosok panaszaira

Az egységes ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be, hogy kedden „Vásárhely lett az első olyan magyar önkormányzat, ami előfizetett a mesterséges intelligenciára, a ChatGPT alkalmazásra, miután már teszteltük, és hatékonyan segítette a munkatársainknak a munkáját”, erről a Promenad 24 számolt be.

Márki-Zay a műsorban azt is elmondta, okos válaszokat vár a mesterséges intelligenciától arra, milyen bevételeket tudna még szerezni a város, de egyébként szerinte a ChatGPT „a panaszok kivizsgálásától kezdve a beadványok szerkesztésétől a levelek megírásáig nagyon sok mindenben segít”. A műsorvezető, Szöllősi Györgyi ekkor megjegyezte, hogy ezt jelenti az okos város, mire Márki-Zay az okoszebrát és QR-kódos emléktáblákat is megemlítette.

Márki-Zay Péter és a ChatGPT viszonya már korábban kezdődött, még február elején Kübekházáról jelentkezett be, ahol épp új pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt alakuló közgyűlését szervezte társaival. A 444.hu azt írta, mivel tavaly nem sikerült megtalálni rá a választ, a politikus a mesterséges intelligenciához fordult, és feltette a kérdést neki, hogy miként lehetne leváltani az Orbán-rezsimet.