Tűzoltódarut és mentőhelikoptert is riasztottak az M43-ason történt halálos balesethez

Baleset miatt teljes útlezárás van érvényben az M43-as autópályán, közölte a rendőrség. A közúti közlekedési baleset március 22-én valamivel 14 óra előtt történt az autópálya 28-as kilométerszelvényében, Maroslele közelében, mely során egy pályafenntartó járműnek ütközött neki egy kamion.

Az ütközéstől a jármű a sztráda melletti árokba csapódott, a sofőr beszorult. A rendőrök a forgalmat a maroslelei lehajtónál a 4414-es útra terelik. A forgalom a sztrádára Makónál térhet vissza. A katasztrófavédelem azt írja, egy teherautó és egy kamion ütközött az M43-as autópályán, a 29-es kilométernél, Óföldeák térségében, a teherautó az oldalára borult.

A szegedi és a makói hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása alatt feszítővágó segítségével végzik a műszaki mentést. Az esethez riasztották a szegedi tűzoltódarut is. Egy mentőhelikopter is a helyszínen van. A sztráda érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Frissítés (15:20): A rendőrség közleménye szerint az ütközéstől a pályafenntartó jármű sofőrje a kocsi alá szorult és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Korábban a rendőrök a forgalmat a maroslelei lehajtónál a 4414-es útra terelték, ám ez mostanra megszűnt és a forgalom 14 óra 55 perckor félpályán megindult.