Lázár János ménesbirtoka milliárdos szállodaépületet kap

Négycsillagos szállodaépületet kap Lázár János ménesbirtoka – számolt be róla a 444 és az RTL. Várhatóan nettó 3,2 milliárd forintból fogják felújítani a korábbi Nonius szálló épületét, de ehhez még hozzájön majd az egymilliárdos istálló és kocsiszín felújítása is. A Noniusból egy 16 szobás szállodát alakítanak majd ki a tervek szerint és ehhez rakják hozzá a mögötte található parancsnoki épületet. Az utóbb említett épület felújítására vonatkozó közbeszerzés nyertese a szegedi Dél-Konstrukt Építőipari Zrt. lett a maga nettó 2 milliárd 20 millió forintos ajánlatával. Az RTL arról is beszámolt, hogy a hotelt közpénzből újítják fel.

A Nonius Hotel még mindig zárva tart a felújítási munkák miatt, bár a projekt végének 2022. december 31-et jelölték meg. A fejlesztés előzetesen becsült értéke nettó 600 millió forint volt, a szegedi RZB Invest Kft. nettó 1 milliárd 283 millió forintért kapta meg a munkát. Ahogyan a 444 is írja, a beruházásra 840 millió forintot adott a Miniszterelnöki Kabinetiroda alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökség.

A portál hozzá teszi azt is, hogy miközben Mezőhegyesen, a ménesbirtokon folyamatos fejlesztések történnek az országban közel 300 beruházást halasztottak el és erről éppen Lázár János döntött.