Disznóvágáshoz is kibérelhetjük majd az épülő nagyéri vásárcsarnokot

A Békés megye határában fekvő Nagyérnek jelenleg nincs piaca, hamarosan azonban elkészül a vásárcsarnok a körülbelül 500 lélekszámos községben, számolt be a hírről a Délmagyarország.

Az önkormányzat nem szerette volna, ha a művelődési ház lenne a vásárok helyszíne, így jött az ötlet, hogy a művelődési ház és a játszótér közötti területen, egy használaton kívüli épület átalakításával hoz létre a település önkormányzata egy 140 négyzetméteres vásárcsarnokot.

Az épület egy részét elbontották, a ház új tetőt kapott, a vásártér mellett pedig hűtőkamrát és kiszolgáló helyiségeket is létesítenek. A munka szépen halad. Jelenleg a villanyt és a vizet szereli be a kivitelező. A tető elkészült, a szigetelés is, belülről pedig az álmennyezet is – mesélte Lőrincz Tibor, Nagyér polgármestere a lapnak, aki azt is elárulta, hogy a tervek szerint őszre készül el a vásárcsarnok.

A nagyéri vásárcsarnok multifunkciós lesz, önkormányzati és családi rendezvényekre is alkalmas. De ami még meglepőbb,

akár disznófeldolgozásra is ki lehet majd bérelni.

A rendszeres piaccal a vándorárusokat is kiszűrnék, vagyis amennyiben valaki vesz egy terméket, de valamiért az nem megfelelő, a következő piacon kicserélhesse, vagy reklamálhasson az eladónál.