Vádat emeltek a félsorompó rúdját traktorral letörő sofőrrel szemben, aki 40 ezres kárt okozott a MÁV-nak

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron nem vette észre a tilos jelzést, és a vasúti sínekre hajtott Hódmezővásárhely közelében, ezt a Szeged Járási Ügyészség közölte szerdán.

A vádirat szerint a férfi 2022. június 13-án, délután 3 órakor egy bálacsomagolóval felszerelt munkagépet vezetett, amikor a vasúti átjáró felé közeledve, figyelmetlensége miatt túl későn vette észre, hogy a készülék már tilos jelzést ad. Ezután a traktort állóra fékezte, azonban azzal csak az átjáróban tudott megállni. Ekkor tolatni kezdett, de eközben bálacsomagoló gép felső karjára rácsukódott a félsorompó rúdja, melyet viszont így letört.

A balesetben személyi sérülés nem történt, valamint annak időpontjában más nem közlekedett az útszakaszon. A vádlott az esetről telefonján a hatóságokat értesítette és a helyszínen maradt. A vasúti berendezés helyreállításával a vasúti társaságnak 40 ezer forintos kára keletkezett, mely eddig nem térült meg.

Az elkövető a vonatkozó KRESZ-szabályok megszegésével gondatlanságból veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát és ezzel mások életét, testi épségét is. A vádlottat a Szeged Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétséggel vádolja. Bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

A felhasznált kép illusztráció, nem az eset helyszínén, hanem a kecskési vasúti átjáróban készült.