Hódmezővásárhely idei első újszülöttjére egészen hétfőig kellett várni

Megszületett végre az első baba a vásárhelyi kórházban, akinek szülei vásárhelyi lakosok közölte Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata. A szomszédos megyei jogú városban tehát egészen január 9-ig, hétfőig kellett várni, hogy megszülessen az első helyi újszülött, noha a közlés szerint ő már a 17. volt, aki a vásárhelyi kórházban, azaz a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központban látta meg a napvilágot 2023-ban.

Ábel az első, aki vásárhelyi lakosként született idén, így őt ajándékozzuk majd meg a város nevében. Hódmezővásárhely ugyanis minden évben az első vásárhelyi babát köszönti, a polgármester el is fog látogatni Ábelhez, amint édesanyjával hazatérnek a kórházból – tették hozzá.

Szegeden egyébként már január elsején 0 óra 59 perckor megszületett az első gyermek, méghozzá az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A Délmagyarországnak csupán annyit árultak el, hogy kislány lett 2023 első szegedi babája, aki a Bettina nevet kapta.