Vásárhelyre buszoznak a szegedi vízilabdások a Tiszavirág uszoda bezárása miatt

A Délmagyarország cikke szerint Hódmezővásárhelyen edz a Szegedi VE OB I.-es férfi vízilabdacsapata, mivel a megnövekedett energiaárak miatt március harmadikáig bezárt a Tiszavirág Sportuszoda.

Kiss Csaba, a szegediek vezetőedzője szerint meglehetősen át kellett tervezni a csapat programját a Tiszavirág Sportuszoda átmeneti bezárása miatt. Minden köszönet jár a hódmezővásárhelyi uszoda vezetőinek, hogy helyet adnak csapatainknak, de számunkra a legideálisabb az lenne, ha otthon készülhetnénk a megszokott színvonalon a bajnoki folytatásra. A januárunk enélkül is keménynek ígérkezik, hiszen négy erős összecsapás vár ránk – tette hozzá az edző a lapnak.

A Szegedi VE-nek január 14-én Egerben lesz jelenése a bajnokság miatt, majd Miskolcra utaznak. Az első hazai meccs pedig január 21-én jöhetne, de ehhez a Tiszavirágnak is nyitva kell lennie. Kiss úgy nyilatkozott a Délmagyarnak, hogy ezen a héten szárazföldi tréningekkel kezdenek reggel Szegeden, majd medencés edzésre átbuszoznak Vásárhelyre. Bízom benne, hogy a jövő héten esetleg hazatérhetünk, mert akkor már mindenképpen napi két medencés edzésre lenne szükségünk. Ugyanakkor tisztában vagyunk a helyzettel, hogy a megnövekedett energiaárak mindenkit spórolásra ösztönöznek” – magyarázta.

„Borzasztóan kezdtük a bajnokságot, hiszen két nyerhető meccsen is döntetlent játszottunk itthon a Kaposvár és a KSI ellen. Elképzelhető, hogy néhányak fejében még ott volt, hogy mennyire felülteljesítettünk az előző idényben, és azt gondolták, nem szükséges maximumot nyújtani a hozzánk hasonló képességű csapatok ellen. Miután rendet tettünk a fejekben, megmutatták a fiúk, hogy mi a valós tudásuk. Jöttek a győzelmek az OB I.-ben, és a kupában is sikerült eljutnunk a negyeddöntőig. Túlvagyunk a top háromba tartozók elleni meccseken, így most már sorra olyan mérkőzéseink jönnek, amelyeken reális esélyünk van, hogy újabb sikereknek örüljünk – mesélt a bajnokság jelenlegi állásáról és a csapat helyzetéről.