Metadont és marihuánát árult egy férfi és édesanyja a megyében, befejezték a nyomozást a rendőrök

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a nyomozók 2021. december elején jutottak olyan információkhoz, miszerint egy középkorú férfi és édesanyja metadont és marihuánát értékesítettek állandó fogyasztói körüknek. A kábítószerterjesztésben további három társuk is segített, akik több helyszínen termesztették a későbbi értékesítésre váró kábítószert.

A több hónapos felderítői munka eredményeként a feltételezett elkövetőket 2022. április 12-én délelőtt fogták el Balástyán, Deszken, Algyőn és Szegeden, amelyben részt vett a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bevetési egysége, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói.

Az öt helyszínen végrehajtott kutatás eredményeként a rendőrök lefoglaltak mintegy másfél kilogramm kábítószergyanús anyagot és több mobiltelefont. A gyanúsítottakat kihallgatták, a 41 éves szervezőt őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását az ügyészségen. Ellenük kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Szegedi Járási Ügyészség részére.