Január végén megszűnhet a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete osztott meg egy bejegyzést még tavaly december 30-án közösségi oldalukon. Ebben arról írnak, hogy nem jött össze elegendő összeg a további működésükhöz. Ezt már tavaly novemberben is jelezték, mint írták összesen 207 fő ajánlotta fel adója 1%-át, melyből összegyűlt 1,35 millió forint, azonban ez nem elég.

Mostani posztjukban azt jelezték, hogy édesanyjukra, fő gondozójukra emlékezve hozták létre a Mária-alapot és célul tűzték ki, hogy összegyűjtenek 2,34 millió forintot, ez a 2023-as működésüket fedezné. Utolsó számításaik alapján ebből

mindössze 217 ezer forint jött össze eddig.

Évértékelő posztjuk szerint az eddigi legnehezebb év van mögöttük: tavaly tavasszal elveszítették édesanyjukat, fő állatgondozójukat, aki az egyesület és a fenntartott állatmenhely alappillére volt. Egész évben teltházzal működtek, örökbefogadás nem történt, így új állatnak esélyt sem tudtak adni, hellyel kínálni. Egyik legfontosabb programukat, az ivartalanítást folytatták, összesen 127 utcán élő cicát ivartalaníttattak ki Hódmezővásárhelyen.

December 31-ig adtak maguknak határidőt arra, hogy ha nem gyűlik össze a pénz, feladják, hiszen védenceiket nem sodorhatják bajba. Ugyan elkészítették a januári beosztásukat, de az eddig összegyűlt összeg sem igazán hosszabbítja meg egy hónapnál a működésüket, egy nem várt kiadás mellett, melyet elmondásuk szerint biztosan nem tudnának megfinanszírozni.

Egyelőre úgy néz ki, hogy csak január 31-ig tudják működtetni az egyesületet, hiszen a befogadott állatokat nem tudják etetni. Mindnyájan ivartalanítottak, oltva vannak, rendszeresen parazitamentesítve, és mint írják, az is hatalmas öröm lenne számukra, ha bárki örökbe fogadná tőlük egy-egy védencüket.