Bordányban az önkormányzattól lehet karácsonyfát bérelni, amit aztán újra elültetnek

Minden fenyőfát elvittek a polgármesteri hivatal udvarából szenteste előtt Bordányban, ahol harmadik éve van lehetőség kölcsönbe hazavinni a fenyőfákat, hogy az év végén ünnepi díszbe öltöztessék őket, majd vízkeresztet követően újra elültessék őket. A többször kikölcsönzött és már nagyra nőtt fák egy végleges helyre kerülnek elültetésre, hogy helyüket újabbak vegyék át.

A település önkormányzata honlapján azt írja, 2020-ban indították el közösségi kezdeményezésként a karácsonyi fenyőfakölcsönzést. Az első évben harminc, idén a tavalyi évhez hasonlóan negyven darab, körülbelül egy-másfél méter magas földlabdás fa volt kikölcsönözhető.

A kölcsönzők már a település új, 2023-as akciójához csatlakozhatnak egyben, hiszen a bérleti díj feléért egynyári virág vásárlásához felhasználható utalvány jár majd. „A kezdeményezések összekapcsolásával a környezettudatosság, zöld gondolkodás mellett, a településszépítésre, virágosításra is szeretné felhívni a képviselő-testület a figyelmet” – mondta el Kiss-Patik Péter alpolgármester.

A fákat január 10-én, kedden és 11-én, szerdán lehet majd visszavinni.