Megvan a dátum: december 7-én nyit a makói Meki

December 7-én délután megnyit a makói McDonald’s jelentette be a város polgármestere közösségi oldalán. Farkas Éva Erzsébet úgy fogalmazott: „Mindig nagy öröm számunkra, amikor egy nemzetközi vállalkozás Makót választja, hiszen ez is azt mutatja, bíznak városunkban, komoly befektetési lehetőséget látnak benne. A gyorsétterem kivitelezési munkálatai az utolsó fázisban tartanak, hamarosan átadhatjuk a makóiak számára.

Korábban írtuk, hogy a földeáki út kettéágazásánál, a Csanád vezér tér északi csücskében, a Kossuth utcán épül az első olyan megyei McDonald's gyorsétterem, mely nem Szegeden található. Az épületnél jelenleg már áll a logót tartó oszlop, alatta a McCafé felirat, és az autós elvitelre utaló McDrive tábla is. Az eredetileg tervezett átadás idén ősszel lett volna, de csúsznak a munkálatokkal.

A gyorsétterem több mint 120 m²-es vendégtérrel és mintegy 600 m²-es zöldterülettel várja majd a vendégeket. Pihenőszigetek is kialakításra kerülnek, illetve McDrive, a kávérajongókat McCafé, míg a legkisebbeket játszótér várja majd a buszállomás–OMW töltőállomás–Spar háromszögben. A térségben 70 munkahelyet teremtenek, bár nem mind teljes munkaidős. Az étterembe a Makó-környéki termelőktől vásárolják majd a szárított hagymának valót.