Decemberben nyithat a makói McDonald's, ahová a hagymának valót helyből szerzik majd be

Minimális késés lehet a gyorsétterem megnyitásával, most úgy néz ki, december első fele az új határidő, legalábbis a webradio.hu információi szerint. Hetven munkahely, helyi hagyma, ez lesz a makói Meki.

A földeáki út ahol kettéágazik, a Csanád vezér tér északi csücskében, ott épül a megye első nem szegedi McDonald's étterme. A ház szerkezetkész, jelenleg térkövezés zajlik körötte, hogy autóval is megközelíthető legyen, keresztül lehessen vezetni.

A lap úgy tudja, hogy a gyorsétterem több mint 120 m²-es vendégtérrel és mintegy 600 m²-es zöldterülettel várja majd a vendégeket. Pihenőszigetek is kialakításra kerülnek, illetve McDrive, a kávérajongókat McCafé, míg a legkisebbeket                                játszótér várja majd a buszállomás–OMW töltőállomás–Spar háromszögben.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet / Facebook

Ami meglepő lehet, hogy a térségben 70 munkahely is köthető lesz az új beruházáshoz, bár nem mind ebből teljes munkaidős. Az étteremben stílszerűen

a Makó-környéki termelőktől vásárolják majd a szárított hagymának valót.

A lap értesülései szerint december 1-je lett volna a nyitás eredeti dátuma, de az elhúzódó munkálatok miatt ezt december első felére tolhatták át. Már régóta rebesgették azt is, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat biztosította a feltételeket a cég további terjeszkedéséhez, a megye második legnagyobb városában is nyílhat McDonald's a közeljövőben.