Vádat emeltek a szüleit pénzért késsel és pisztollyal fenyegető, kábítószer hatása alatt lévő férfi ellen

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki idén télen a szüleit életveszélyesen megfenyegetve akart pénzhez jutni közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi február 1-jén, reggel, a makói otthonukban szüleivel kiabált, szitkozódott, és azt mondta nekik, hogy megöli őket, ha nem adnak egymillió forintot. A déli órákban már az összeg kétszeresét követelve egy 20 cm-es pengehosszúságú konyhakéssel a kezében próbálta őket megfélemlíteni, édesanyja felé megindulva, aki elmenekült előle.

A férfi azért, hogy a követelésének további nyomatékot adjon, egy gáz riasztópisztolyt vett elő dobozostul, végül abból a fegyvert nem vette ki. A bűncselekménynek az vetett véget, hogy a sértettek értesítették a rendőrséget, akik a helyszínen elfogták, és őrizetbe vették a férfit.

Az elkövetőt a járási ügyészség két rendbeli, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérletével, valamint a nyomozás során a szervezetében kimutatott amfetaminszármazékra tekintettel kábítószer birtoklásának vétségével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő terhelt bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.