Egy egykori radnótis tanár lett Csongrád-Csanád vármegye főispánja

Mint azt még legutóbb október elején írtuk, kilenc fős csapata, többek között titkárságvezetője, tanácsadója és két sajtósa is van a főispánnak, akit több mint négy hónapja nem neveztek ki, és Csongrád-Csanád vármegye volt az egyetlen, amelynek nem volt ilyenje.

Az ok, hogy egészen 2014 óta Juhász Tünde vezette a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalt, de idén májusban távozott a pozícióból és követte az Építési és Beruházási Minisztériumba Lázár Jánost, ahol közigazgatási államtitkár lett, így a pozíció megüresedett, de nem lett betöltve.

Végül a Magyar Közlöny legfrissebb, éjjel megjelent számában bukkant fel egy miniszterelnöki határozat, mely alapján megtörtént a kinevezés: dr. Róth Márton vezetheti jövő hónaptól a megyei kormányhivatalt. A határozatban arra is kitérnek, hogy Róth Mártont a Miniszterelnökséget vezető miniszter, vagyis Gulyás Gergely javasolta a pozícióra.

Dr. Róth Márton a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanára volt, később a római magyar nagykövetségen dolgozott. Fő kutatási területe az itáliai reneszánsz és barokk irodalom, a 15. és 16. századi itáliai utópiák, az olasz-magyar kapcsolattörténet, az olasz posztmodern irodalom.