Befejezték a nyomozást az ittas baksi férfival szemben, aki vascsővel ütötte kutyáját és kölykeit, miután lányismerősét bántalmazta

A kisteleki rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát egy baksi férfival szemben, aki ellen súlyos testi sértés, állatkínzás és garázdaság miatt indult eljárás – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint az ittas férfi idén július 6-án kora este egy fiatalkorú ismerősével szólalkozott össze az utcán. Azt sérelmezte, hogy a lány állítólag hazugságokat terjeszt róla. A szóváltást tettlegesség követte, majd a sértett elesett. Ennek következtében ujjcsonttörést szenvedett.

A feltételezett elkövető az eseményt követően hazament, ahol az udvaron egy vascsővel kezdte ütlegelni kutyáját és annak kölykeit. A bántalmazás következtében egy kiskutya elpusztult és másik kettő is súlyosan megsérült. Az esetet látva két szomszéd próbálta megállítani a férfit. Ekkor ő egy kaszát vett elő és az utcán fenyegette meg szomszédasszonyát és annak fiát.

A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette, állatkínzás bűntette és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárás a Kisteleki Rendőrkapitányságon. A nyomozók az ügyet lezárták, azt vádemelési javaslattal az ügyészségnek továbbították.