Lázár János átadta a makói kórház uniós pénzből felújított belgyógyászati osztályát

„A makói kórház felújított belgyógyászati osztályát adtuk át ma. A betegek gyógyulását a korszerűsített kórtermek és szociális helyiségek is segítik” – írja Lázár János Facebook oldalán hozzátéve, folytatják a fejlesztéseket, hogy „erősödjön az ellátás színvonala és legyenek megfelelő munkakörülmények is”.

A vásárhelyi Rádió 7 beszámolója szerint a miniszter az egészségügyi létesítmény európai uniós forrásokból felújított krónikus belgyógyászati részlegének átadása során arról beszélt, hogy követendő más városok számára is a makói példa, ahogyan a települési önkormányzat támogatja a kórház korszerűsítését.

Hiszen – mint mondta – az intézmény az ott és a térségben élő embereket szolgálja. A betegek helyben történő szakszerű ellátását csak így lehet biztosítani – tette hozzá a politikus.

Sallai Árpád a megnyitón elárulta, az új krónikus belgyógyászati osztályon 8 kórteremben összesen 30 fekvőbeteget tudnak egyszerre ellátni. A Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó térségének főigazgatója kifejtette:

román–magyar pályázati program keretében valósult meg a fejlesztés.

A makói beruházás összköltsége 466 millió forint, amelyhez a magyar kormány 35, a makói önkormányzat pedig kiegészítő forrásként 66 millió forintot biztosított. A főigazgató hozzátette: a belgyógyászat mellett a sebészetet is fel tudták újítani. A felújítás után a belgyógyászat és sebészet helyet cserélt és a krónikus belgyógyászat kap helyet a pályázati forrásból felújított épületrészben.

Fotó: Lázár János / Facebook