2020 vége helyett vasárnap tartják meg Csanádpalotán az időközi választást

Időközi polgármester- és önkormányzatiképviselő-választást tartanak vasárnap Csanádpalotán tájékoztatta Kriván Norbert jegyző az MTI-t.

A Csongrád-Csanád megyei kisvárosban azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület 2020 júliusában a feloszlásról döntött. Az időközi választást 2020. november 8-ra tűzték ki, de a voksolást a koronavírus-járvány miatt nem lehetett megrendezni. A polgármesteri posztért két független jelölt indul: a települést 2019 őszétől irányító Debreczeni István, valamint Perneki László, aki 2006 óta önkormányzati képviselő. A képviselő-testület hat helyéért tizennyolcan indulnak, valamennyien függetlenként. A kisváros több mint 2300 választópolgára vasárnap három szavazókörben adhatja le voksát.

Mint arról korábban beszámoltunk, megyeszerte több helyen is lesz ilyen esemény: Nem csupán Mártélyon, ahol a képviselő-testület saját magát oszlatta fel, de Újszentiván Községben július 3-ára tűzték ki az időközi választást. Erre azért volt szükség, mert február 8-án, kedden vitték magukkal nyomozók az otthonából Újszentiván polgármesterét, Putnik Lázárt, így február 9-én rendkívüli ülésén feloszlásáról döntött az újszentiváni képviselő-testület. Ezen kívül Kiskundorozsmán is időközi választásokat kell tartani, mivel a Fidesz-KDNP színeiben a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületet Mihálffy Béla nyerte, aki egyben Kiskundorozsma önkormányzati képviselője is volt, de ez a két pozíció összeférhetetlen.