Sebességkorlátozással indult újra a vonatközlekedés Szentes és Hódmezővásárhely között

Újraindult a vonatközlekedés szerda reggel Szentes és Hódmezővásárhely között, ahol előző nap öt halálos áldozattal járó baleset történt Mindszent határában egy vasúti átjárónál tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

A közlemény szerint kedden késő estére vasúti daruval visszaemelték a sínekre a baleset miatt felborult motorkocsit, majd elvontatták a helyszínről. A balesetben megrongálódott pályarészt járhatóvá tették, a végleges helyreállításig még sebességkorlátozás lesz érvényes az érintett szakaszon.

Kedden reggel a Kiskunfélegyházáról 5:34-kor Hódmezővásárhelyre elindult személyvonat 6:50-kor Mindszenten, a Déli úti vasúti átjáróban egy kisteherautóval ütközött össze, a motorkocsi kisiklott és felborult. A gépjárműben heten utaztak, közülük öten a helyszínen meghaltak, ketten súlyosan megsérültek. A vonaton 12 utas tartózkodott, mindannyian megsérültek.

A baleset bekövetkezésekor a fénysorompó jól működött, a teherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé. Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője kedden a helyszínen elmondta, az anyagi kár meghaladhatja a 100 millió forintot, a motorvonatot selejtezni kell.