Százmilliós kárja van a MÁV-nak, a megsérült motorkocsit selejtezni fogják

Végzetes tragédia Mindszentnél címmel tett közzé nemrég egy videót a vasúttársaság, amelyben Biber Anett szóvivő arról beszél először, hogy a baleset azért következett be, mert a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a személy elé, és azért volt ilyen súlyos, mert bár a mozdonyvezető gyorsfékezett, egyszerűen túl közel volt egymáshoz a két jármű, s így fékhatás sem tudott kialakulni.

A motorvonat kb. 80-nal közlekedett, amennyivel szabadott, és a mozdonyvezetőn kívül mindenki megsérült valamennyire. A vasúti pálya mintegy száz méteren rongálódott meg, a vasbeton aljakat kvázi felszántotta a balesetben a Bz motorvonat. Biber szerint az előzetes vélemények azt mondták ki, hogy a MÁV selejtezni kénytelen a járművet, azt megmenteni már nemigen lehetne.

A kárt – ami a járműben, a vasúti pályában és a biztosító berendezésben keletkezett – százmillió forint fölé teszik. A szóvivő szerint drasztikusan emelkedik az ilyen balesetek száma, szerinte a közúti közlekedőknek kellene több fegyelem.