Röszkén járt Németh Szilárd Bartók Csabával és Mihálffy Bélával

Egy igazi nagyágyú, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára járt vélhetően a mai napon Röszkén, ahol megtekintették a határzárat a két fideszes országgyűlési képviselőjelölttel, Bartók Csabával és Mihálffy Bélával. Erről utóbbi posztolt közösségi oldalán. A dorozsmai politikus szerint a térség jövője szempontjából Szegeden és a Homokhátságon is fontos, hogy megmaradjon a határzár.

„Itt a Homokhátságon már megtapasztaltuk, hogy mit jelent a migráció és milyen károkat okoz ha őrizetlenül hagyjuk a határt. Németh Szilárddal és Bartók Csabával Röszkén kaptunk tájékoztatást a migrációs helyzetről. Az utóbbi időszakban a déli határszakaszon növekvő migrációs nyomás az orosz-ukrán konfliktus kirobbanásával tovább fokozódott. A határzárnak és a honvédeink, rendőreink kitartó szolgálatának köszönhetően biztonságban lehetünk!” – írja a bejegyzésben.

Az elmúlt hónapokban elég sok fideszes nagyágyú járt Szegeden, vagy a környéken. Többek között Orbán Viktor miniszterelnök, aki hol Andrej Babiš cseh miniszterelnökkel halászlevezett Algyőn, hol perzselte a disznót Mihálffy Bélával, hol a Tisza partján süllőzött Lázár Jánossal. De volt már itt Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő, valamint Novák Katalin köztársaságielnök-aspiráns, Szijjártó Péter külügyminiszter, vagy Pintér Sándor belügyminiszter is, de Palkovics László is adott át dolgokat. Németh Szilárdnak egyébként nem ez az első útja, volt már Mórahalmon, valamint a röszkei gyakorlaton is.