Szeged mellett perzselte a disznót Orbán Viktor a kiskundorozsmai önkormányzati képviselő Mihálffy Bélánál

Öttömösön volt disznóvágáson Orbán Viktor miniszterelnök, aki erről posztolt fotót Facebook-oldalára pénteken délelőtt.

A képleírás szerint Mihálffy Bélánál volt Öttömösön, és a hátteret elnézve akár egy tanyán is lehetnek éppen. Orbán fotóján azt is írja, hogy ez az idei év első disznóvásága neki.

Öttömös egy Csongrád-Csanád megye nyugati határán fekvő homokháti kisközség, Szegedtől 40 kilométerre, közel Bács-Kiskun megyéhez. Jellegzetes dél-alföldi tájon fekszik: homoki legelők, homokpuszták, telepített erdők, növénykultúrák veszik körül.

Október végén írtunk egyébként arról, hogy nyár óta egyre több kormányzati szereplő látogat a megyébe haknizni, átadni vagy előadni valamit. Volt itt Szijjártó Péter, Szentkirályi Alexandra, Palkovics László többször is.

Na és ami igazán érdekes, hogy Orbán Viktor miniszterelnök négy hét leforgása alatt három alkalommal is járt ősszel Szeged néhánytíz kilométeres körzetében. Elsőként szeptember 22-én figyeltünk fel egy Facebook-posztra Orbán közösségi oldalán, amelyből kiderült, hogy Andrej Babiš cseh miniszterelnökkel éppen Algyőn halászleveznek

Október 3-án, kevesebb mint két héttel később Orbán már valahol a Tisza partján süllőzött Lázár Jánossal. Illetve ott volt még október 18-án a Szeged–Szabadka vasútvonal horgosi alapkőletételénél is Aleksandar Vucic szerb elnök társaságában.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Megszaporodtak a fideszes nagyágyúk Szegeden és környékén

Durranóban van a választási kampány: a 2020-as és az idén tavaszi-nyári pangás után ismét egyre több kormányzati szereplő látogat a megyébe. Csak Orbán Viktor háromszor járt a környéken eddig ősszel.