Az egyik tram-train leszakította a felsővezetéket az Izabella híd alatt, a másik Algyőnél állt le

A Mávinform folyamatosan frissíti a posztját, mert mindenféle dolgok történtek a tram-train vonalán. Ma reggel ugyebár az annó Lázárékat is szállító, első hivatalos járatot teljesítő James Bond-szerelvény, a 007-es autóval ütközött, ami miatt sokáig helyszíneltek, ráadásul a szerelvényben keletkezett kár is nagy volt. Ekkor a szegedi 1-es és 2-es villamosok is leálltak, pótlóbuszok közlekedtek egy szakaszon.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Nagyon csúnyán összetörték a tram-traint, ami novemberben még a legelső járatot teljesítette

Baleset történt a Boldogasszony sugárúton – közölte reggel az SZKT a közösségi oldalukon. Emiatt az Anna-kút–Szeged vasútállomás közötti szakaszon pótlóbuszok közlekednek.

Azóta viszont újabb események történtek. Mint azt a Mávinform írja, a szegedi városi közlekedésben baleset és felsővezetékszakadás miatt nem közlekednek a vasútvillamosok, az utasokat a társaság pótlóbuszokkal szállította. Ez kihatással volt a Hódmezővásárhely–Szeged Rókus közötti vasútvillamosok közlekedésére is. A Hódmezőváráshelyről Szeged felé 11:31-kor induló járat helyett a teljes útvonalon pótlóbusszal kellett utazni.

A 002-es szerelvény negyed órát állt Algyőn, emiatt pótlóbuszok közlekedtek Hódmezővásárhely és Rókus vasútállomás között mindkét irányban. Ez a hiba időközben elhárult, így a Rókus állomástól 12:57-kor induló tram-train már közlekedik Hódmezővásárhely vasútállomásig, nem kell pótlóbusszal utazni a Szegeden kívüli szakaszon.

Azonban a 004-es szerelvény áramszedője Rókuson megakadt, majd a vasútállomás és az Izabella híd között mintegy 50 méter hosszan leszakította a felsővezetéket.

A szegedi városi szakaszon a felsővezeték helyreállításáig várhatóan 18 óráig ismét pótlóbuszok közlekednek.

Fotó: Garai Szakács László / Szeged.hu

Fotó: Garai Szakács László / Szeged.hu