Mórahalmi lakosok drámai beszámolói az „iszonyatosan nagy” migránshullámról és helikopterekről

A magyar kormány közösségi oldalára kikerült egy videó (alább megtekinthető), amelyben mórahalmi lakosokat szólaltattak meg arról, mit tapasztalnak és mit gondolnak a menekültekkel kapcsolatban. Az egyikük szerint iszonyatosan nagy hullám jön.

Már abból is érződik, hogy a videó mögött eléggé direkt propaganda lapul, amikor az egyik hölgy egy állítólagos, Szerbiából átjáró dolgozóra hivatkozva meséli, amint az ottani falvak elnéptelenednek, mert jönnek a migránsok nagy csoportokban, mindenhol ott vannak, megtámadják a lakosokat. Ami persze részben lehet akár igaz is, mindenesetre úgy hangzik, mint egy zombiapokalipszis.

Hallja a rendőrök hangosbemondóit, a határ és a házuk felett köröző katonai helikoptert is két helyi asszony, az egyikük már elég idős. A vágóképek alatti drámai zene is hozzátesz ehhez az apokaliptikus hatáshoz, szinte érezzük, ahogy elvész a haza. A végén azért elhangzik a tételmondat: „Hat unokám van, csak arra tudok gondolni, hogy megvédjük a hazát. Mindenáron. Ahogy a magyarok tették mindig” – mondja az egyik hölgy.