Temesváron építhet vasutat Mészáros volt veje

Homlok Zsolt, akit korábban Mészáros Lőrinc milliárdos üzlettársaként ismertek, most Romániában került elő egy jelentős projekt kapcsán, nem sokkal azután, hogy kikerült Mészáros cégcsoportjából. A 2017-ben Mészáros családjához beházasodó Homlok a felcsúti családi központból való távozását követően már nem számíthatott hazai nagyprojektekre, Homlokot két fontos vasútfejlesztési projektből is kizárták. Szakmai körökben úgy vélték, hogy Homlok számára a magyar piacon nem nyílnak további lehetőségek.

A Homlok International Kft. alapításával tavaly szeptemberben Homlok a nemzetközi piacok felé nyitott, és – ahogy azt a 24.hu kiszúrta – a Homlok Románia Kft. megalakításával a Temesvári Regionális Vasúti Igazgatóság által kiírt pályázaton jelent meg, amely a Temesvár keleti pályaudvar és a repülőtér, valamint Radna felé egy vasúti szakasz rekonstrukcióját célozza.

A 65 millió eurós beruházás célja egy 10 kilométer hosszú villamosított vasútvonal, valamint egy 5 kilométer hosszú, már meglévő szakasz felújítása, amely Radnát köti össze Temesvárral. Ez a fejlesztés különösen fontos a regionális közlekedés számára, mivel lehetővé teszi a szomszédos megyékből érkező utasoknak, hogy rövidebb útvonalon érjék el a temesvári nemzetközi repülőteret. A projekt az uniós forrásoknak köszönhetően valósulhat meg, amelyek vissza nem térítendő támogatást nyújtanak a kivitelezéshez.