Bronzérmes lett a magyar váltó Dohában

A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar váltó bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók csütörtöki csapatversenyében, írja az MTI. A váltó záróembereként Rasovszky az 1500 méteres körben több mint félperces hátrányt ledolgozva hozta be a csapatot a dobogóra. A magyarok így két éremmel zárták a nyíltvízi küzdelmeket.

A dohai öbölben húsz ország válogatottja készült a négy kör megtételére. A szövetségi kapitányoknak ilyenkor lehetőségük van bármilyen sorrendben vízbe küldeniük az úszókat, Gellért Gábor a hagyományos megoldást választva a két női sportolóval kezdett. Elsőként a 19 esztendős, szegedi Fábián Bettina ugrott vízbe, ezúttal Rasovszky sapkájában úszott.

A legjobb csapatok szinte mindig a két nő, majd a két férfi úszóval vágnak neki a viadalnak, az olaszok és az ausztrálok nagyon erősen kezdtek, az első versenyzőik negyedik és ötödik helyen váltottak, míg Fábián a 13. pozícióban indította csapattársát. A 20. születésnapját szerdán ünneplő Szimcsák tartotta helyét, majd Betlehem 69 másodperces hátránnyal ugrott a vízbe.

Az 5 kilométer hatodik helyezettje ugyan ötödiknek jött fel, de a befejezőember Rasovszkynak a harmadikként tempózó némethez képest is több mint fél perc volt a hátránya. Az élen az olaszok és az ausztrálok már befoghatatlannak tűntek. Az olimpiai ezüstérmes klasszis végül előbb amerikai riválisát, majd egy nagy hajrával a németet is meg tudta előzni, így a harmadik helyre hozta be az előző két világbajnokságon ezüstérmes csapatot.

Fotó: Derencsényi István / MTI

A számot rendkívül szoros befutó után, célfotóval, két tizedmásodpernyi különbséggel az ausztrálok nyerték az olaszok előtt. A szegedi Fábián Bettina úgy nyilatkozott, az volt a cél, hogy az élbolyban maradjon. Sajnos ez nem sikerült, ami miatt dühös is vagyok. Viszont maximálisan mindent kiadtam magamból, ennyi volt bennem, a fiúk előtt pedig le a kalappal.