Évekig nem kell helyi adót fizetnie Temesváron a régi épületeket felújító tulajdonosoknak

Két történelmi épület tulajdonosai, amelyeket tavaly újítottak fel, az elkövetkező öt évben mentesülnek az adófizetés alól, jelentette be közösségi oldalán Dominic Fritz temesvári polgármester.

Az említett két épület az Eugeniu de Savoya 11. és a Petru Rareș tér 1. szám alatti ingatlanok, mindkét esetben a tulajdonosok a tavalyi évben fejezték be a felújítást és kérvényezték az adómentességet.

„Hálás vagyok azoknak, akik életben tartják Temesvár lenyűgöző építészeti örökségét és gondoskodnak épületeinkről. Az elmúlt években egyre több épület nyerte vissza régi szépségét, és büszkék lehetünk arra, milyen gazdag és változatos is Temesvár” – írta a polgármester.

Fritz szerint számos mechanizmus áll rendelkezésükre, amelyekkel ösztönzik építészeti örökségük megőrzését. „Adómentességekkel, ingyenes tanácsadással és pénzügyi támogatással bátorítjuk a tulajdonosokat. Ugyanakkor rendelkezünk egy magasabb adóztatási mechanizmussal is azokra az esetekre, amikor a tulajdonosok elhanyagolják a történelmi épületeket.”

A Eugeniu de Savoya 11. számú épület

Fotó: Dominic Fritz / Facebook