30 ezer forintért adják a bérletet a szerbek Szabadka és Szeged között

December 4-től elkezdődött a havi bérletek értékesítése a szabadkai és a palicsi vasútállomások jegypénztáraiban a Szabadka–Szeged útvonalon közlekedő vonatokra – közölte hétfőn a Srbijavoz szerb vasúttársaság.

Szabadka és Palics állomásokról Magyarország területén található célállomásokig szóló havi bérlet ára 80 euró felnőtteknek és 50 euró diákoknak és tanulóknak. Ez nagyjából 30 és 19 ezer forintoknak felel meg. Hajdújárás, Királyhalom és Horgos állomásokról a magyar célállomásokig szóló havi bérlet ára 65 euró felnőtteknek és 40 euró diákoknak és tanulóknak, ami 25 és 15 ezer forint körül mozog.

Felhívják az utasok figyelmét, hogy a nemzetközi közlekedésre szóló jegyek nem vásárolhatók meg mobilalkalmazáson keresztül, csak a pénztáraknál és a kalauzoknál.

A MÁV egyelőre nem hirdetett bérleteket,

és a Srbijavoz közleményére sem reagáltak, így azt még nem tudni, hogy a magyar utasok hogyan tudnak bérletet váltani. Hogy magyar személyek is válthatnak-e szerb bérletet, annak részleteit nem közölte a szerb vasúttársaság.

A vonal múlt hét keddi átadóján Lázár János is megkérdezte Pafféri Zoltán MÁV-vezérigazgatótól, hogy „csinálnunk kell egy bérletet, ami jó erre is, holnap kormányülés lesz, elő is vezetném. Kitalálod holnapig?” A százezres Szabadka felé tartó, nyolc év után újraindult Szeged–Szabadka-vasút első járatán kedden hajnalban elhangzott mondatnak egyelőre nem lett hivatalos nyilvános, de erre minden bizonnyal lehet számítani hamarosan.

Mindenesetre keressük a MÁV-ot levélben, hogy mi a helyzet a magyar bérlettel.