Percekig rúgnak és vernek egy aradi lányt egy a neten terjedő videón

A rendőrség elkezdte a nyomozást egy közösségi médiában közzétett videó kapcsán, amelyen fiatalok bántalmaznak egy korukbeli lányt Aradon – írja a Transtelex. Az Agerpres hírügynökség információi szerint az eset 2022 nyarán, egy iskola udvaránál történt. A videót csütörtökön megosztó férfi azt állítja, hogy az aradi Sabin Drăgoi művészeti középiskola tanárai is tudomást szereztek az esetről, de nem avatkoztak be.

A felvételen látható, ahogyan több tizenéves fiú és lány ver és rúgdal egy földre térdelt lányt, miközben körülöttük mások nevetnek.

Csak egy lány próbál segíteni az áldozatnak, őt eltolják. A rendőrség a testi sértés bűncselekményének gyanújával indított vizsgálatot. A támadók a bűncselekmény elkövetésekor 15–16 évesek voltak. Az eset nyilvánosságra hozója azt állítja, hogy a videó közzététele után megfenyegették.

Több oktatási intézmény is reagált az esetre. Az Aradi Élelmiszeripari Technológiai Líceum igazgatója, Iulia Crișan elítélte a történteket, de megjegyezte, hogy az intézményükbe járó diák korábban mindig megfelelően viselkedett. Marius Göndör, a megyei főtanfelügyelő szerint a videót több iskolába is elküldték azonosítás céljából, mivel a résztvevők különböző intézményekből származnak. Az áldozat és egy elkövető jelenleg is egy osztályba jár.

A Sabin Drăgoi művészeti középiskola igazgatója, Marinela Tudoran kifejezte az eseménnyel kapcsolatos aggodalmát és felháborodását, hangsúlyozva, hogy az eset az iskolán kívül és a tanéven kívül történt, az érintett diákok közül csak egy volt az iskolájuk tanulója.