Csak most találtak rá az áprilisi csónakbaleset 7 éves áldozatára a Marosban

A rendőröket azzal riasztották, hogy egy holttest látható a Maros Sajtény és Nagylak közötti szakaszán, egy kis sziget partjainál, írja a székelyhon.ro. A lap szerint rothadás előrehaladott állapotában lévő holttestet az Arad Megyei Igazságügyi Orvostani Intézetbe szállítják boncolás és genetikai profilalkotás céljából, hogy azonosítani lehessen.

Az Arad megyei Szemlak (Semlac) polgármestere, ahonnan a baleset áldozatainak egy része származik, szerda este az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy a kislány családja – akit a csónak felborulása után nem találtak meg – felismerte a holttesten lévő ruhákat. „Úgy tűnik, hogy a holttest egy hétéves kislányé, aki a csónak felborulásakor megfulladt. Ő az utolsó áldozat, akit eddig nem találtak meg a tragédia után – számolt be Letiţia Stoian.

A csónakbaleset még április 30-án történt, ekkor borult fel a Maros Temes megyei szakaszán, tizenkét személlyel a fedélzetén. Egy 3 éves szemlaki gyermek életét vesztette, négy személy, két férfi és két gyermek, pedig eltűnt. A szerencsétlenséget követő héten hármuk holttestét megtalálták a búvárok a folyóban, a 7 éves kislányét azonban eddig még nem.

A baleset után az Arad megyei rendőrség közölte, hogy a csónakot vezető 33 éves férfi jogosítvány nélkül ült a vízi jármű kormányához, és alkoholos befolyásoltság alatt állt, a csónaknak pedig nem volt forgalmi engedélye. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt büntetőeljárást indítottak.