Az éjféli mise előtt rámolták ki a királyhalmi templomot

A pannonrtv.hu írta meg, hogy betörtek a vajdasági Királyhalmon található Jézus Szentséges Szíve templomba és annak parókiájába is. Az esetre az éjféli mise előtt derült fény, ezért azt végül meg sem tartották. A rendőrség nyomoz, a kár mértéke egyelőre nem ismert.

„Hogy ilyen is meg tud történni, ez elképesztő. De nemcsak a templomba, hanem egyre több helyre betörnek. Mindenhova, ahova csak tudnak” – panaszolta egy helyi lakos, Csikós Csaba, akihez szintén betörtek idén.

A templomban kár is történt, ugyanis a szentély bronz ajtaját meggörbítették és kifeszítették. Kovács Tibor, a pasztorális tanács tagja szerint ennek a helyrehozása lesz a legkomplikáltabb és legdrágább, és a zárakat is cserélni kell. A templomból az ott található adományokat vitték el.

Királyhalom (régebbi hivatalos nevén Bácsszőlős) falu Szerbiában, a Vajdaság Észak-bácskai körzetében, Szabadka községben. A települést kialakulásakor rövid ideig Rúzsaháza néven is emlegették, egy Rózsa nevezetű zsidó vállalkozó, Ormódi Béla embere után. 1946-ig Királyhalom vagy Királyhalma, majd Bácsszőlős volt, most megint Királyhalom.

Facebook-képünk illusztráció.