Harmincöt fok felett köszönt be az ősz, jelentős lehűlés egyelőre nem látszik

Rendkívüli meleggel köszönt be a 2024-es meteorológiai ősz, ugyanis a térségünket kitöltő forró levegő még szeptember első napjaiban is felettünk marad, írja az időkép.hu.

Bár korábban is volt arról szó, hogy szeptember első napjaiban is marad a meleg idő és csak a naptár szerint lesz ősz, ahogy közeledünk a dátum felé, egyre valószínűbb előrejelzések látnak napvilágot. Jelenlegi állás szerint a tanév első napjaiban is országszerte maradnak a 30 fok fölötti maximumok, sok helyen a 35 fokot is elérheti, sőt meg is haladhatja a csúcshőmérséklet, a legmelegebb tájakon 36–37 fok lesz.

Szegeden az időkép.hu szerint 35–36 Celsius-fokokra kell számítani egészen szeptember 4-ig.

Ez mintegy 10 fokkal magasabb a szeptember elején megszokottnál, amikor is jellemzően 26–27 fok körül alakulnak az átlagos napi maximumok. Jelentős lehűlés, őszies fordulat egyelőre nem is látszik, teszik hozzá.

Forrás: időkép.hu

Ahogy eső sem, mert bár kedd délután jött egy hidegfront, abból az ország nyugati, északkeleti része érezhetett csak bármit is. Ott viszont több helyen okoztak károkat az esőt hozó zivatarok. A viharos széllel és felhőszakadással járó légzuhatagok miatt a tűzoltóknak kidőlt fák, villanyoszlopok és letört ágak miatt kellett kivonulniuk, Heves vármegyében 17 órakor több mint húsz helyre.