Pályacsúccsal nyert a Himalájában extrém futóversenyt a szegedi Toldi Péter

Toldi Péter szegedi ultrafutó 1. helyezettként, új pályacsúcsot beállítva ért célba a 2024-es Hell Race versenyen, közölte a futó Facebook-oldala. Ahhoz, hogy Toldi az indiai Manaliból Leh városába eljusson 104 óra 33 perc 30 másodperc volt szükséges.

„Nehezen találom a szavakat a tőletek felém áramló szeretetre, érdeklődésre és arra, hogy ez mennyire megtisztelő a számomra” – írta Toldi a verseny után, aki megköszönte a támogatást mindenkinek, többek között szülővárosának, Szeged megyei jogú város önkormányzatának, valamint a Szegedi Vasutas Sportegyesület atlétikai szakosztályának „a befogadást és, hogy helyet biztosítanak nekem a családjukban”.

„Igyekszek ezt a szűk 5 napnyi élményt leszűrni magamban, feldolgozni az engem ért élményeket, hatásokat.”

A 480 kilométeres Hell Race egy olyan extrém futóverseny, amit a Himalájában rendeznek. Toldi a futást eredetileg egészségmegőrzés céljából kezdte, de ő a negyedik ember, aki szintidőn belül teljesítette a versenyt.

Már tavaly is járt a Himalájában, akkor egy 270 kilométeres távot tudott le, de mint akkor nyilatkozott, azzal az idei 480-as versenyre szeretett volna felkészülni.