Lesz egy fesztivál az újszegedi Erzsébet ligetben is, amit a bábszínház szervez

A Kövér Béla Bábszínház fesztiválja, a SZINkópé idén július 19–21-én kerül megrendezésre. A szervezők ígérete szerint elképesztő mennyiségű előadás, minden nap koncertek, megannyi interaktív játék, szegedi civilek és intézmények kitelepülése” várható.

A közleményben azt írják, július 19-én pénteken 18 órakor egy óriásbábos utcai menetre várják az érdeklődőket a Roosevelt téri játszótéren. Feltűnő lesz és zenés, mindenki hozzon bubifújót!” – kérik a szervezők. A hétvégén, július 20–21-én pedig bábelőadások, koncertek, interaktív játékok lesznek az újszegedi Erzsébet Ligetben, 10 és 19 óra között. A részletes program a bábszínház Facebook-eseményénél és a honlapján is elérhető.

Napi öt bábos előadás, a Kövér Béla Bábszínház saját bábkoncertje, valamint Rutkai Bori Banda és Kiskalász zenekar várható a színpadon, avagy más néven a Tiszavirág téren. A sétányon a SkálaKópé zenekar és Dodók menete lesz, de a Kövér Béla Bábszínház saját fejlesztésű társasjátéka, a Port Ciggedin is feltűnik majd. Jön Kádár Ferkó fotószínháza, lesz Tekergőtér és Banyaforgó, de Felhővadászat és Emeld a magasba! darus játék is. A szegedi civilek és intézmények az úgynevezett Sirály téren várják az érdeklődőket, a Ponty tér pedig a gyerekek birodalma lesz azon a hétvégén.

A fesztiválon idén sem lesz catering szolgáltatás a környezettudatosság jegyében, írják. A ligetben található közkutak továbbra is rendelkezésre állnak, de napijeggyel vagy bérlettel a ki- és bejutás egész nap adott, így a közeli boltok, étkezdék könnyedén látogathatók. A szervezők azt akarják, hogy a családok pokróccal, csomagolt uzsonnával érkezzenek, és piknikhangulatban költsék el az uzsonnát, akár egy sörpadra heveredve.

Jegyek és bérletek a bábszínház weboldalán érhetők el, jelenleg Kishajó fantázianevű kedvezményes árakon, szól a közlemény. A jegyárforduló július 1-jével történik meg, utána már csak a Gőzhajó árak lesznek elérhetők online, akárcsak a helyszínen. Utóbbi esetben készpénzzel, bankkártyával és OTP SZÉP-kártyával is lehet majd fizetni.

Forrás: Kövér Béla Bábszínház