Szeged.hu: 90 millió forintos öltözékben jött a városba Várkonyi Andrea

Várkonyi Andrea közel 90 millió forintot érő öltözékben jelent meg Szegeden, hogy adományozzon egy újszegedi iskolának. Az önkormányzati hírportál szerint az egykori televíziós műsorvezető a Gregor József Általános Iskolában egy Medium Lady Dior táskát viselt, amely önmagában 2,6 millió forintba kerül. Karórája egy 2018-as Patek Philippe Nautilus, amely briliánsokkal van díszítve, és mintegy 20 millió forint ér. Nyakában egy 18 karátos arany Cartier LOVE nyaklánc lógott, amelynek értéke 3,3 millió forint.

A legfeltűnőbb azonban öt Cartier karkötője volt, amelyek összértéke 63 millió forint körül mozoghat. Ezek között két egyforma Cartier Love Bracelet, Diamond-Pave karkötő is megtalálható, egyenként 16 millió forint értékben. További két Cartier Love Bracelet, Small Model, Paved karkötőt is viselt, egyenként 10 millió forint értékben, valamint egy 11 millió forintos fehérarany Cartier karkötőt. Az öltözék része volt még egy 170 ezer forintos Dolce & Gabbana öv is. 

A szegedi születésű Várkonyi férje, Mészáros Lőrinc immáron Magyarország leggazdagabb embere, tavaly közel százmilliárd forintos osztalékot vett ki cégeiből, míg Várkonyi saját cége, a Whitedog Média Kft., 821 millió forint osztalékot termelt a tavalyi évben. A cég három év alatt összesen 1,7 milliárd forint hasznot hozott. Mészáros vagyona 2023-ban 990 milliárd forint volt, az előző évhez képest 50 százalékkal nőtt.

A Gregor iskolának adományozó, a Mészáros-csoport támogatásával működő Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke egyébként maga Várkonyi. Az egykori tévés egy tavalyi támogatói konferencián a program alapítási körülményeiről is beszélt: „A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni, ezek egyike az adományozás. Úgyhogy megkérdeztem, mit szólna hozzá, ha ebben a szegmensben nyitnánk egy ilyen kaput és valahogy segítenénk az iskolákat. Azt mondta, hogy természetesen, vágjunk bele.”

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc nemrég azzal kerültek hírbe, hogy egy osztrák tulajdonban lévő bérhelikopterrel jártak Szegeden többször is, egyszer karácsonyi rokonlátogatásra. Várkonyi az egyik radnótis ballagáson is feltűnt már, oldalán Mészáros Lőrinccel, a pillanatot a Szegeder olvasója örökítette megmég tavaly májusban.